Vinen er svaret!
men hva var spørsmålet? : vinsitater, vinfakta og vinkuriosa fra antikken til vår egen tid
- Format: Pocket
- Antall sider: 102
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Eirik Myhr redaksjonelle tjenester
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788230351888
- Kom i salg: 11. nov. 2021
- Utgivelsesår: 2021
- Tittel på originalspråk: Vinen er svaret!
- Bidragsyter: Myhr, Eirik (for)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Mat og drikke: vin, Sitatsamlinger
Tilbudspris
226,-
Ordinær pris
248,-
Folk har kommet med morsomme, alvorlige, dumme og kloke utsagn om vin til alle tider. Vinen er blitt hyllet og rakket ned på, vært elsket og forbannet, blitt omfavnet og forbudt. Sterkt engasjement har gitt heftige utslag i skrift og tale.
De mange sitatene blir presentert kronologisk fra oldtiden til i dag, og i det svært rike persongalleriet som blir sitert, finner man kjente mennesker så vel som personer fra folkedypet. Illustrasjonene er som sitatene hentet fra et vell av eldre og nyere kilder.
Fyndordene er ispedd fakta og kuriosa for å vise vinens mangfold. Særlig i nyere tid har det skjedd mye innen vinforskning og vinframstilling, og folk som viser vei mot en ny framtid for vinen, har sitt å si om hvordan vinverdenen utvikler seg.
Eirik Myhr har journalist- og filologbakgrunn og mange års forlagserfaring fra Aschehoug og Gyldendal, med ansvar for et utall bøker, ikke minst om bordets gleder. Siden 1997 har han arbeidet som frilans skribent, oversetter og redaktør. Eirik har skrevet bøker om blant annet nordisk matkultur, spansk og portugisisk gastronomi og vin.
De mange sitatene blir presentert kronologisk fra oldtiden til i dag, og i det svært rike persongalleriet som blir sitert, finner man kjente mennesker så vel som personer fra folkedypet. Illustrasjonene er som sitatene hentet fra et vell av eldre og nyere kilder.
Fyndordene er ispedd fakta og kuriosa for å vise vinens mangfold. Særlig i nyere tid har det skjedd mye innen vinforskning og vinframstilling, og folk som viser vei mot en ny framtid for vinen, har sitt å si om hvordan vinverdenen utvikler seg.
Eirik Myhr har journalist- og filologbakgrunn og mange års forlagserfaring fra Aschehoug og Gyldendal, med ansvar for et utall bøker, ikke minst om bordets gleder. Siden 1997 har han arbeidet som frilans skribent, oversetter og redaktør. Eirik har skrevet bøker om blant annet nordisk matkultur, spansk og portugisisk gastronomi og vin.