Nettbutikk for bedrifter og skoler

Sykepleierens ernæringsbok

Sykepleierens ernæringsbok
Sykepleierens ernæringsbok
  • Forfattere: Rolf Jarl Sjøen , Lene Thoresen
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 385
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788205416772
  • Kom i salg: 27. mars 2012
  • Utgivelsesår: 2012
  • Bidragsyter: Sjøen, Rolf Jarl (for) ; Thoresen, Lene (for)
  • Utgave nr.: 4
  • Emnekategori: Diett og ernæring, Sykepleie
Se flere produktegenskaper
589,-

Kjøp på nett

Utsolgt på nettlager
Denne fjerdeutgaven er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt.

I tillegg til litteraturreferanser i hvert kapittel er boken supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett, og boken inneholder en fyldig oversikt over aktuelle nettadresser inndelt i emner.
Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Boken har tre hoveddeler:
- Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.- Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.- Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.
Rolf Jarl Sjøen er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Han arbeider som avdelingsleder for Restaurant- og matfag ved Karmsund videregående skole i Haugesund. Han har tidligere skrevet boken «God appetitt! Mat ? helse ? velvære» ? lærebok i ernæring for helse- og sosialfag.
Lene Thoresen er utdannet kostøkonom og klinisk ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Hun arbeider for tiden ved Kreftavdelingen ved St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset i Trondheim.