Reisene som endret våre matvaner
- Format: Innbundet
- Antall sider: 253
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Fagbokforlaget Akademisk
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788245038071
- Kom i salg: 4. mai 2022
- Utgivelsesår: 2022
- Bidragsyter: Frølich, Wenche (for)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Nasjonale og regionale kjøkken, Sosial- og kulturhistorie
Tilbudspris
391,-
Ordinær pris
429,-
Hvor ofte lurer du på hvor de ulike matvarene du legger i handlekurven din, kommer fra? En stor del av de matvarene vi spiser, har sin opprinnelse et helt annet sted i verden. Men hvordan har de funnet veien til oss, og hvilken spennende reise har de gjort?
Både vikinger og korsfarere har bidratt til import av mat til vårt land. Men de aller fleste av de matvarene som havner på våre tallerkener, har nok hatt en betydelig lengre, mer utfordrende og kompleks reise, og det er nettopp denne reisen boken inviterer deg med på.
Boken er krydret med anekdoter og fargerike historier. Den kulinariske opplevelsen er ivaretatt gjennom utvalgte oppskrifter som setter hver enkelt råvare i sentrum.
Wenche Frølich er professor i mat- og ernæringsvitenskap. Hun er utdannet biokjemiker fra Universitetet i Oslo og innen matvarekjemi fra Lunds universitet i Sverige. Hun har skrevet flere bøker om mat og helse, spesielt om korn, mel og brød.
Både vikinger og korsfarere har bidratt til import av mat til vårt land. Men de aller fleste av de matvarene som havner på våre tallerkener, har nok hatt en betydelig lengre, mer utfordrende og kompleks reise, og det er nettopp denne reisen boken inviterer deg med på.
Boken er krydret med anekdoter og fargerike historier. Den kulinariske opplevelsen er ivaretatt gjennom utvalgte oppskrifter som setter hver enkelt råvare i sentrum.
Wenche Frølich er professor i mat- og ernæringsvitenskap. Hun er utdannet biokjemiker fra Universitetet i Oslo og innen matvarekjemi fra Lunds universitet i Sverige. Hun har skrevet flere bøker om mat og helse, spesielt om korn, mel og brød.