- Format: Innbundet
- Antall sider: 150
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788252931631
- Kom i salg: 23. nov. 2007
- Utgivelsesår: 2007
- Bidragsyter: Hagen, Helge (for) ; Stenmarch, Kjell S. (ill)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Mat og drikke: øl, Matlaging med kjøtt og vilt
Tilbudspris
409,-
Ordinær pris
449,-
Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl. Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer - og er selvsagt mye morsommere å servere! Boka Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med Pølser og øl som faglig ballast har du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake. Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull inspirasjon. Bli pølsemaker og ølbrygger! HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i Brumunddal. Han er utdannet naturforvalter fra Norges Landbrukshøgskole, nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke arbeidet som frilanser for Norsk Skog- museum og tidsskriftene Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv. Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt. Helge Hagen har utgitt en rekke bøker. De viktigste innen dette fagområdet er: Innlandsmat (redaktør), Kokkenes Mesterlaug Hedmark-Oppland 1993 Farmors ryper, Landbruksforlaget 1995 Røyk og rak, tørk og grav, Naturforlaget 2002 Når viltet er skutt - Behandling av vilt - matoppskrifter, Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004 Mat på tur, Boksenteret Konsept 2005 Fisk fra fangst til fest, Tun Forlag 2006 Tre sterke fra Innlandet - rakefisk - akevitt - pultost (medforfatter Geir Vestad), Gutu forlag 2012