Nettbutikk for bedrifter og skoler

Omakase

japansk gourmet på 1-2-3

Innbundet
Bokmål
Omakase
Omakase
  • Forfattere: Gunnar Garfors , Vladimir Pak
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 190
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Spartacus Forlag
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788243014411
  • Kom i salg: 1. nov. 2022
  • Utgivelsesår: 2022
  • Bidragsyter: Garfors, Gunnar (for) ; Pak, Vladimir (for) ; Hoseth, Haakon ()
  • Emnekategori: Generell matlaging og oppskrifter, Nasjonale og regionale kjøkken
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 409,- Ordinær pris 449,-

Kjøp på nett

Japan har et av verdens sunneste og beste kjøkken. Det er også et av de enkleste å beherske, noe som er grunnen til at stadig flere får øynene opp for de mange eksepsjonelle rettene fra Østen. Fersk wasabi og japanske sauser selges i stadig flere norske matbutikker. Råvaretilgangen i Japan og i Norge er dessuten ganske lik, alt ligger derfor til rette for at japansk mat kan være et fullgodt hverdagsalternativ her hjemme.

Vladimir Pak driver Michelin-restauranten Omakase by Vladimir Pak. Han er i tillegg verdensmester i sushi og goodwill-ambassadør for formidling av japansk mat. I denne boken har han samlet en rekke enkle og inspirerende oppskrifter som vil gjøre det lett å briljere på kjøkkenet og imponere gjestene.

Pak lærer oss å lage sushi og maki. Han bruker tradisjonelle ingredienser i oppskriftene på sprøstekt kylling (karaage) og panerte svinekoteletter (tonkatsu). Men han leker seg også med råvarer som elg, reinsdyr og hval. Og selvfølgelig får vi en grundig innføring i hvordan man tilbereder ris, den kanskje viktigste komponenten i det japanske kjøkkenet.

Fotografiene er tatt av Haakon Hoseth.