Nettbutikk for bedrifter og skoler

Miljøterapeuten

mennesket som metode i miljøterapi

Miljøterapeuten
Miljøterapeuten
  • Forfattere: Eva Dønnestad , Kjell Gustumhaugen , Heine Steinkopf
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 125
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788215029474
  • Kom i salg: 9. juni 2017
  • Utgivelsesår: 2017
  • Bidragsyter: Dønnestad, Eva (for) ; Gustumhaugen, Kjell (for) ; Steinkopf, Heine (for)
  • Utgave nr.: 2
  • Emnekategori: Psykisk helsetjeneste, Psykoterapi: barn og ungdom
Se flere produktegenskaper
319,-

Kjøp på nett

En engasjerende og personlig bok om miljøterapeutens møte med de sårbare barna; barn som er utsatt for omsorgssvikt og som må lære å tro på det gode i voksne mennesker på nytt. Hvordan takle avvisningen og fortsette å være støttende uten å miste følelsesengasjementet og få negative følelser for barna?

«Det er mennesket selv som er metoden i miljøterapien, noe denne boka gir oss en godt begrunnet innføring i.»
Marit Torp Larsen, Fontene

«Boken engasjerer og berører. Den beskriver barna, og det de strever med, på en troverdig og virkelighetsnær måte, men den beskriver også hva disse barna trenger for å oppleve troverdige relasjoner og tillit. En av forutsetningene for at barna skal få mulighet til å utvikle tillit til voksne, er at miljøterapeutene kan samarbeide, og at den miljøterapeutiske organisasjonen tilbyr en mulighet for veiledning, der miljøterapeutene kan reflektere og lufte sine følelser, og få en nødvendig kollegial og faglig støtte. Dette er grundig og levende beskrevet i boken.»
Professor emeritus, psykologspesialist Erik Larsen

«Som fagbokforfatter innenfor miljøterapi er jeg strålende fornøyd med at en miljøterapeut har skrevet en bok om miljøterapi på barnevernsinstitusjoner ... Jeg liker at Gustumhaugen viser det store behovet som miljøterapeuter har for veiledning og refleksjon, for å være en trygg voksen over tid ... Heine Steinkopf og Eva Dønnestads bidrag understreker hvor viktig miljøterapeutenes arbeid er for barn med utviklingstraumer og setter Gustumhaugens beskrivelser inn i rammeverket som traumebevisst omsorg gir.»
Lene Amble, psykolog og en av forfatterne av «Miljøterapi som behandling ved komplekse traumer hos barn og unge».

Med utgangspunkt i sitt arbeid som miljøterapeut ved et barnehjem i Oslo, tydeliggjør Kjell Gustumhaugen utfordringer i møter med barn som avviser. Han beveger seg inn i møtene med undring og et utpreget ønske om innsikt i hvordan han kan støtte barna på gode måter.

Gustumhaugen evner å stille gode spørsmål og formidler både barnas og egen sårbarhet. Gjennom sin fortelling byr han på et bredt tilfang på perspektiver ved å løfte fram ulike stemmer fra kolleger og andre fagfolk.

Boka består av to deler. Del 1 er Gustumhaugens beskrivelser av hva han møter på barnehjemmet, mens Heine Steinkopf og Eva Dønnestad fra fagmiljøet RVTS Sør (landets ledende fagmiljø på traumebevisst arbeid) i del 2 setter Gustumhaugens refleksjoner inn i en større teoretisk sammenheng med forklaringer om hjernens utvikling og grunnpilarene i den traumebevisste omsorgen.

Gustumhaugens praksisnære blikk og ærlige formidling i kombinasjon med Steinkopf og Dønnestads forklaringer, gjør boka til en oppdagelsesreise og et viktig verktøy for å tilegne seg kunnskap om en helt spesiell omsorgskompetanse. Enten du er sammen med barn som har det vanskelig i kraft av ditt yrke eller det er i familien, i forbindelse med fritidsaktiviteter eller i andre sammenhenger, vil denne boka gi en unik forståelse av hvordan vi kan hjelpe barn som har fått en vanskelig start på livet.