Kosthold og livsstil
restaurant- og matfag
Restaurant- og matfag
- Format: Pocket
- Antall sider: 156
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: SolumBokvennen AS
- Serienavn: Restaurant- og matfag
- EAN: 9788258405389
- Utgivelsesår: 2006
- Bidragsyter: Eide, Unni Sefaniassen (for)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
390,-
Boka gir en grundig innføring i programfaget, men ser også sammenheng mellom de ulike programfagene. Kunnskap om kroppens og næringsstoffenes oppbygging og funksjon er viktig for å forstå faget kosthold og livsstil. Første delen av boka handler om det. For å knytte fagstoffet til hverdagen, er det lagt opp til oppgaver der kunnskapene skal brukes til å vurdere eget kosthold, se sammenhengen mellom kroppens energibehov, fysisk aktivitet og hva vi spiser og drikker. Det er lagt vekt på å fortelle om matens betydning for vår egen helse og hvordan vi skal forebygge livsstilssykdommer. Boka tar hensyn til at vi stadig blir påvirket av andre kulturer og deres matskikker. Det er viktig at vi holder på vår egen matkultur og våre mattradisjoner, men i tillegg skal vi være åpne og lære om det nye, både kulturelt og ernæringsmessig. Kontroll- og øvingsoppgavene som er utarbeidet etter hvert kapittel kan videreføres som prosjektoppgaver.