Kjemi på kjøkkenet
om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier
- Format: Innbundet
- Antall sider: 207
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Humanist Forlag AS
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788282821575
- Kom i salg: 25. okt. 2017
- Utgivelsesår: 2017
- Bidragsyter: Fooladi, Erik (for) ; Hopia, Anu (for)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Mat og drikke etc., Næringsmiddelkjemi, Næringsmiddelproduksjon
Tilbudspris
336,-
Ordinær pris
369,-
Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier.
Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv.
I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.
Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv.
I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.