Nettbutikk for bedrifter og skoler

Norsk ost

fra ystekar til ostebord

Innbundet
Bokmål
Norsk ost
Norsk ost
  • Forfatter: Anders Oterholm
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 272
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788252931099
  • Kom i salg: 8. des. 2008
  • Utgivelsesår: 2008
  • Bidragsyter: Oterholm, Anders (for)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Nasjonale og regionale kjøkken
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 455,- Ordinær pris 499,-

Kjøp på nett

Utsolgt på nettlager
Norsk ost - opprinnelse, framstilling og bruk En bok for oste-elskere! Spekket av kunnskap og historie for de som ønsker å vite hva de kjøper, og for de som vil briljere med de gode fortellingene fra norsk ostehistorie. Dette er en unik guide til norske oster. Ukjente historier - for de fleste - og overraskende og ikke minst interessante fakta fra norsk ostehistorie. Det er også en nyttig bok: Hva kan du kreve når du kjøper ost? Hvordan skal de ulike ostene være og hvordan skal de best oppbevares? Grunnregler for anretning av ost - hvilke passer sammen, og hvor mye skal du beregnet? Og ikke minst: Hva skal du servere til? Forfatterens ønske er å bidra til å føre gamle og nye oste-tradisjoner videre, og med denne boken er mulighetene til å lykkes absolutt tilstede! Om forfatteren Anders Oterholm (1934) var ferdig utdannet ved Norges Landbrukshøgskole i 1963. Etter fire års videreutdanning (Dr. philos. i Food Science) i USA, ble han i 1967 hentet hjem til Norge for å overta hovedansvaret for kvalitet og utvikling av ost innen TINE (Norske Meierier). Dette holdt han på med til han gikk av med pensjon i 2000. I tillegg kan nevnes: Professor II i meieriteknologi ved NLH/UMB. Internasjonalt arbeid med standardisering av melk og melkeprodukter. Formann i FN's ekspertkomité for melk og melkeprodukter. Har vært med på å bygge opp eksporten av norsk ost til Japan og USA.