Nettbutikk for bedrifter og skoler

Kvinnerolla og matkulturen

tørrfisk, sild og klippfisk : historie, oppskrifter

Innbundet
Nynorsk
Kvinnerolla og matkulturen
Kvinnerolla og matkulturen
  • Forfattere: Bodil Nordjore , Astri Riddervold
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 303
  • Språk: Nynorsk
  • Forlag/Utgiver: Trad mat AS
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788299849241
  • Kom i salg: 6. sep. 2016
  • Utgivelsesår: 2016
  • Bidragsyter: Nordjore, Bodil (for) ; Riddervold, Astri (for) ; Gundersen, Mona ()
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Generell matlaging og oppskrifter, Kjønnsgrupper: kvinner og jenter, Nasjonale og regionale kjøkken, Sosial- og kulturhistorie
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 455,- Ordinær pris 499,-

Kjøp på nett

Med denne boka ynskjer Astri og eg å formidle verdien av kunnskapenom
kvinnerolla i eit historisk perspektiv. Me gjev deg innhaldet av kulturmodellen
og korleis ein kan nytte den i dag for å forstå kultur. Me ser at
det er viktig å formidle tidlegare generasjonars kunnskap. For oss er ikkje
tradisjon og kultur rett eller urett, dei er til ei kvar tid levande der dei er.
Bodil og Astri er opptekne av gode og reine råvarer, og den reine smaken
- her vil du få mange oppskrifter på korleis du på ein enkel måte kan trylle
fram matrettar av sild, klippfisk, boknafisk og lutefisk. Det er viktig for meg
at du finn glede i denne boka. Det er ei sterk, nær og skildrande
historie om
Astri og hennar liv i oppvekst under krigen og korleis kvinneperspektivet
har utvikla seg i henne etter desse hendingane.