Nettbutikk for bedrifter og skoler

Takk for maten!

boka som tarmen din har ventet på

Innbundet
Bokmål
Takk for maten!
Takk for maten!
  • Forfatter: Eva Fjeldstad
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 383
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Kolofon Forlag AS
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788230016954
  • Kom i salg: 14. nov. 2017
  • Utgivelsesår: 2017
  • Bidragsyter: Fjeldstad, Eva (for) ; Fjeldstad, Eva (ill)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Spesielle dietter
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 345,- Ordinær pris 379,-

Kjøp på nett

Tror du at å spise sunt er tørt og kjedelig? Her er en bok med oppskrifter på mer enn 50 spennende og utsøkte retter som samtidig gir deg bedre tarmhelse. Og alle oppskriftene inneholder en begrunnelse for hvorfor akkurat den maten gleder tarmbakteriene og fordøyelsen for øvrig.
Eva Fjeldstad kombinerer kunnskap om mat som har gått tapt i moderne tid, med nyere kunnskap om hva som er godt for helsa vår. Resultatet er en informativ, nyttig og anvendelig kokebok, som vil bli yndlingen på kjøkkenet.
Boka har også et kapittel om tarmbakterienes sentrale rolle for helse og velvære og om hvordan du kan bygge opp og endre mikrobesammensetningen i tarmen din, samt et kapittel som tar for seg årsaker til ulike fordøyelsesproblemer. Boka forklarer hvorfor du blir bedre av eksempelvis å spise mat med lite FODMAP om du har irritabel tarm, og den gir deg konkrete forslag til hvordan du kan bedre problemene og utvide matvare utvalget. Boka tar også for seg viktige temaer som påvirker fordøyelsen, som stress og mosjon, og den inneholder et kapittel som analyserer årsakene til hvorfor stadig flere sliter med overvekt og fedme.
«Takk for maten!» presenterer en spennende analyse av sammenhengen mellom mikrobene i tarmen og mikrobene i jorda, og den viser hvordan mennesket inngår som en uløselig del av den helheten vi lever i. Det er mat som er hovedtemaet, og forfatteren understreker og begrunner viktigheten av å ta vare på den matkulturen og matproduksjonen som er utviklet gjennom tusenvis av år, og la nye teknikker og produksjonsmåter tilpasses hva som er godt for mennesket i framtiden.
«Takk for maten!» er oppfølgeren til «Takk for maten?» som kom for litt over to år siden, og som analyserer hvorfor og hvordan «butikkmaten» gjør deg syk. Boka er lettlest, underholdende og full av nyttig kunnskap.