- Format: Innbundet
- Antall sider: 259
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Vega forlag
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788282116107
- Kom i salg: 31. okt. 2018
- Utgivelsesår: 2018
- Bidragsyter: Solem, Knut Albert (for) ; Solem, Knut Albert ()
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Mat og drikke: øl
Tilbudspris
363,-
Ordinær pris
399,-
Øl er verdens mest populære alkoholholdige drikk. Kunsten å brygge øl er minst 10 000 år gammel, og den har lange tradisjoner også her til lands. I de senere årene har antall bryggerier i Norge skutt i været, samtidig som flere og flere brygger sitt eget øl på kjøkkenbenken eller i borettslaget.
I Norsk øl tar ølskribent Knut Albert Solem oss med inn i det norske øllandsskapet hvor han presenterer samtlige norske bryggerier. Vi får bli med gjennom øl- og bryggerihistorien her til lands, fra tradisjonsbryggingen i gamle dager til dagens spesialiserte og individualiserte øltyper. Med til historien hører fortellingen om de livsviktige butikkjedenes forhold til øl, om markedsmakt og om hylleplass. Du får også lære om de viktigste trekkene ved ulike ølstiler, og om hovedingrediensene vann, malt, gjær og humle. Boka forteller også om øl og mat og hvorfor noen øltyper passer bedre til noen typer mat enn andre. I tillegg er boka fylt med ølstatistikk, oversikt over ølfestivaler og ølbarer, overnattingssteder med eget bryggeri, de kuleste ølnavnene - og Årets ølhund. Og hvis du lurte, boka har alkoholfrie alternativer. Norsk øl er den komplette guiden til det norske øllandsskapet.
I Norsk øl tar ølskribent Knut Albert Solem oss med inn i det norske øllandsskapet hvor han presenterer samtlige norske bryggerier. Vi får bli med gjennom øl- og bryggerihistorien her til lands, fra tradisjonsbryggingen i gamle dager til dagens spesialiserte og individualiserte øltyper. Med til historien hører fortellingen om de livsviktige butikkjedenes forhold til øl, om markedsmakt og om hylleplass. Du får også lære om de viktigste trekkene ved ulike ølstiler, og om hovedingrediensene vann, malt, gjær og humle. Boka forteller også om øl og mat og hvorfor noen øltyper passer bedre til noen typer mat enn andre. I tillegg er boka fylt med ølstatistikk, oversikt over ølfestivaler og ølbarer, overnattingssteder med eget bryggeri, de kuleste ølnavnene - og Årets ølhund. Og hvis du lurte, boka har alkoholfrie alternativer. Norsk øl er den komplette guiden til det norske øllandsskapet.