Klippfiskboka
maten og historia
Innbundet
Nynorsk
- Format: Innbundet
- Antall sider: 200
- Språk: Nynorsk
- Forlag/Utgiver: Selja Forlag AS
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788282401197
- Kom i salg: 23. aug. 2017
- Utgivelsesår: 2017
- Bidragsyter: Alnæs, Karsten (med) ; Klauset, Mindor (med) ; Løseth, Arnljot (med) ; Sundnes, Hans Morten (med) ; Williamsen, Odd W. (med) ; Døssland, Atle (red) ; Tafjord, Bjørn Gunnar (red)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Matlaging med fisk og sjømat, Sosial- og kulturhistorie
Tilbudspris
335,-
Ordinær pris
368,-
Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise.
I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane.
Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovud.staden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal.
I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil.
Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.
I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane.
Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovud.staden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal.
I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil.
Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.