Nettbutikk for bedrifter og skoler

Klippfiskboka

maten og historia

Innbundet
Nynorsk
Klippfiskboka
Klippfiskboka
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 200
  • Språk: Nynorsk
  • Forlag/Utgiver: Selja Forlag AS
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788282401197
  • Kom i salg: 23. aug. 2017
  • Utgivelsesår: 2017
  • Bidragsyter: Alnæs, Karsten (med) ; Klauset, Mindor (med) ; Løseth, Arnljot (med) ; Sundnes, Hans Morten (med) ; Williamsen, Odd W. (med) ; Døssland, Atle (red) ; Tafjord, Bjørn Gunnar (red)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Matlaging med fisk og sjømat, Sosial- og kulturhistorie
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 335,- Ordinær pris 368,-

Kjøp på nett

Utsolgt på nettlager
Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise.
I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane.
Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovud.staden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal.
I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil.
Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.