Håndplukk
en guide til spiselige ville vekster med oppskrifter
- Format: Pocket
- Antall sider: 303
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
- Nivå: Voksen
- EAN: 9788205545274
- Kom i salg: 24. aug. 2020
- Utgivelsesår: 2020
- Tittel på originalspråk: Håndplukk
- Bidragsyter: Nielsen, Kristin Helene Randulff (for) ; Støre, Magnus Slagsvold (for) ; Lauvdal, Siren ()
- Utgave nr.: 3
- Emnekategori: Matlaging med urter og krydder
Tilbudspris
227,-
Ordinær pris
249,-
Ta med deg denne boken på søndagstur, og lær om spiselige planter du finner i veikanten, i skogen, på fjellet og ved kysten.
Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes - og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem.En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn.Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den - og spise den - blir vi i større grad en del av den.Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.
Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes - og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem.En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn.Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den - og spise den - blir vi i større grad en del av den.Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.