Nettbutikk for bedrifter og skoler

Samfunnsernæring

Pocket
Nynorsk
Samfunnsernæring
Samfunnsernæring
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 278
  • Språk: Nynorsk
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788215030630
  • Kom i salg: 6. mars 2019
  • Utgivelsesår: 2019
  • Bidragsyter: Engeset, Dagrun (red) ; Torheim, Liv Elin (red) ; Øverby, Nina Cecilie (red)
  • Utgave nr.: 3
  • Emnekategori: Diett og ernæring
Se flere produktegenskaper
489,-

Kjøp på nett

Norges fremste fagfolk tar for seg ernæring i ulike grupper av befolkningen og helseutfordringer knyttet til ernæring. Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Her drøftes mat og måltiders betydning og ulike faktorer som påvirker matvalg samt sosio-økonomiske forskjeller i kosthold.

Boka tar for seg ulike tiltak og arenaer for arbeid innen samfunnsernæring og gir et innblikk i hvordan nasjonal og global ernæringspolitikk fastsettes. Forfatterne setter også søkelyset på kosthold og bærekraft. Mat er en viktig bidragsyter til klimagassutslipp. Det å dreie kostholdet i en mer bærekraftig retning vil støtte opp under globale mål om en mer bærekraftig og klimavennlig utvikling.

Boken inneholder 19 kapitler organisert i fem deler:
Del I Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer
Del II Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper
Del III Faktorer som påvirker vårt matinntak
Del IV Folkehelsetiltak for bedre ernæring
Del V Sentrale tema for samfunnsernæring

Bidragsyterne i denne boka representerer undervisnings- og forskningsinstanser eller interesseorganisasjoner i Norge der samfunnsernæring står sentralt.

Bokas redaktører er Dagrun Engeset, førsteamanuensis, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder.
Liv Elin Torheim, professor, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet - storbyuniversitetet.
Nina Cecilie Øverby, professor, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder.
Øvrige bidragsytere presenteres i boken.