Nettbutikk for bedrifter og skoler

Ernæring

mer enn mat og drikke

Ernæring
Ernæring
  • Forfattere: Kari Almendingen , Kjersti Sortland
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 304
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Fagbokforlaget Akademisk
  • Nivå: Voksen
  • EAN: 9788245018417
  • Kom i salg: 8. sep. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Bidragsyter: Almendingen, Kari (for) ; Sortland, Kjersti (for)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Diett og ernæring
Se flere produktegenskaper
519,-

Kjøp på nett

Utsolgt på nettlager
Ernæring - mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorgrad i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre studieårene. Andre helsearbeidere kan også ha nytte av den. Det er en hovedtanke i boken at ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. Når Ernæring - mer enn mat og drikke nå foreligger i femte utgave, er alle kapitlene revidert og oppdatert. Noen av kapitlene er omstrukturert. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og i forhold til ulike aldersgrupper. Den fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. De nye kostrådene fra Helsedirektoratet er inkorporert i boken. Hvert kapittel følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger, og lærestoffet er godt illustrert med figurer og tabeller. Boken inneholder også aktuelle internettadresser. Kjersti Sortland er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist sykepleierstudenter i ernæring i mange år, og har deltatt i ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring.