Nettbutikk for bedrifter og skoler

En sjøens helt

Krigerens hjemkomst,roman

Pocket
Bokmål
En sjøens helt
En sjøens helt
En sjøens helt
  • Forfatter: Jon Michelet
  • Format: Pocket
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Forlaget Oktober
  • Nivå: Voksen
  • Serienavn: En sjøens helt
  • Serienummer: 6
  • EAN: 9788249520657
  • Kom i salg: 24. mai 2019
  • Utgivelsesår: 2019
  • Bidragsyter: Michelet, Jon (for)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Andre verdenskrig, Krigsromaner: andre verdenskrig, Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 209,- Ordinær pris 229,-

Kjøp på nett

Krigerens hjemkomst er sjette og avsluttende bind av romaneposet En sjøens helt. Handlingen starter der femte bind slapp, på et hospital på Ny-Guinea, hvor Halvor Skramstad har ligget i koma etter kamikazeangrepet på M/S Morgedal. Krigen går mot slutten i Norge, men i Stillehavet fortsetter kampen mot japanerne. Med Liberty-skipet Armauer Hansen seiler Halvor til Okinawa, hvor både japanere og amerikanere lider enorme tap, og et stort antall allierte skip blir senket. I september 1945 er det nesten seks år siden Halvor dro til sjøs som attenåring, full av lysegrønne drømmer. Hardt merket av krigsopplevelsene vender han hjem til et land som han tror vil takke ham og de andre gjenlevende sjøfolkene for innsatsen, men som i stedet viser dem forakt og dyp mistillit. Uteseilerne kjempet Norges krig på havet, og de vant, med store omkostninger for hver enkelt sjømann. Nå må en ny kamp kjempes: kampen om de tilbakeholdte hyrepengene i Nortraships hemmelige fond. Men denne gangen er det uretten som skal seire. Samtidig strammer kong alkohol sitt nådeløse grep om mang en desillusjonert krigsseiler. Kanskje ligger redningen for Halvor i ærlig arbeid - og i kjærligheten til irske Muriel.

.

Omtale

.

"Jon Michelet har klart det vanskeligste, å fortelle om de mange krigsseilerne som kom for sent til fredsfesten, uten å bli bombastisk indignert eller altfor smal i blikket. Han balanserer, med kontrollert harme og overbevisende varme for sine hjemvendte sjømenn... Dette er Jon Michelet på sitt beste, en forfatter på hjemmebane, blant sjøfolk som røyker med begge hender og desperat forsøker å holde angst og hjemlengsel på avstand... Jon Michelet har ikke gått seg vill i stoffet, men klarer å presentere det med høy temperatur og atskillig kontrollert sinne... Det er et mørkt kapitel i norsk historie Jon Michelet har skrevet fram med vitalitet, overskudd og rettferdig harme."

TURID LARSEN, DAGSAVISEN

.

"Et fabelaktig farvel ... Det er et kjent faktum at Michelet skrev ferdig verket inntil en uke før han døde 14 april i år. Desto mer imponerende er det derfor at fortellingen er så stringent og variert. Gjennom et utall fantastiske romanskikkelser og dialoger, dramatiske hendelser og Halvors egne refleksjoner, dekker Michelet alt fra krigens store slag, kapitulasjonen og konsentrasjonsleirene - til den røffe krigsseilerhverdagen ... Bak hver setning merker en forfatterens opprørthet over krigsseilernes skjebne, og hans kjærlighet til hver og en av dem. Det er det som er dette fabelaktige verkets virkelige drivkraft."

 CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

.

"Michelet er formidabel ... Boka er eit innsiktsfullt og engasjert oppgjør med norske politikarar og reiarar i etterkrigstida ... 6-bindsverket om krigssiglarane, ca.3500 sider, er eit unikt storverk, skrive av ein dyktig, engasjert forfattar, som dessutan briljerer med detaljkunnskapar om sjømannsskap under 2. verdskrigen ... Sjømennene han fortel om er teikna med varme og forståing, medan maktmenneske, politikarar og skipsreiarar spesielt, får så hatten passar ... Romanen i år er eit verdig punktum."

 BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN

.

"Med smittende entusiasme og hellig vrede om skjebnen til norske krigsseilere... Han var en entusiastisk, realistisk forteller med romantiske gener, en frisk fabulator og flittig kunnskapssentral som satte problemer under debatt og omfavnet sine skikkelser med ømhet, varme, moralsk harme... forfatterens femtiende bokutgivelse er både underholdende, informativ og perspektivrik."

 STEINAR SIVERTSEN, STAVANGER AFTENBLAD